Szabó József üzente 13 éve

A Pándzsa örökre a legelső marad Pannonhalma eredményes civil szervezeti között.
Olvassátok el a honlapjukat!
Ezt lehet utánuk csinálni! De csakis utánuk.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

A katona és lova

A régi időkben élt egy katona. Nagyon megbecsülte paripáját: tudta, hogy a csatamezőn az élete függ tőle. Válogatott abrakkal etette, a legtisztább vízzel itatta, a legkövérebb legelőkre vezette.
Szolgáitól elvárta, hogy a harci mén szőre csillogjon-villogjon a napon. Amikor felszerszámozta a lovat, puha takarót tett a nyereg alá, nehogy felsértse a hátát. Éjszaka sem tért nyugovóra addig, amíg meg nem bizonyosodott arról, hogy a lova megfelelő helyen éjszakázik.
A ló meghálálta a gondoskodást. Sosem hagyta cserben gazdáját, a legkilátástalanabb helyzetekből is kimenekítette.
Ám egyszer véget ért a háború. A katona hazatért falujába. Szögre akasztotta vértjét, fegyverét kapanyélre cserélte. Az annyi dicsőséget megért harci paripát is munkára fogta. Szántott, boronált, ekét, kocsit húzott. Keményen dolgoztatta az állatot, éjt nappallá téve kint voltak a mezőn. Ekkor a földművesnek már nem múlott az élete a lován. Elhanyagolta, nem törődött vele, a legsilányabb pelyvával etette. Az egykor büszke tartású paripa lesoványodott, elgyengült. Szőre fakó lett és sáros, a kemény fekhely feltörte oldalát. Senki sem ismert volna a harcokban dicsőséges ménre.
Egy nap azonban újra kitört a háború. A földművest ismét behívták katonának. Felöltötte vértjét, kezébe vette kardját és felnyergelte lovát.
Amikor elkészült, elindultak a harcmezőre. Az elcsigázott gebe a sanyarú körülményeknek köszönhetően alig tudta vonszolni magát. A falu széléig jutottak, amikor a ló összerogyott és nem tudott megmozdulni.
– Nem bírom a terhet – mondta lovasának. - Nehéz a fegyverzeted, te magad is nehéz vagy. A kemény munka mellett a nélkülözés elgyengített.
– Gyalog kell harcba menned. Hiába szeretném, többé nem indulhatunk együtt a csatába.
(Ezópusz meséje)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A főzőverseny mindig színvonalas, érdekes és nagyon sok embert vonz.
Én biztos ott leszek.
A rémhírt én is hallottam. No comment.
Pándzsások! Fel ne adjátok! A szelvényem már nálatok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A rémhír terjesztés újabb eszköz?
Valami súgja honnan jön a valótlanság. Jó lenne már egy őszinte és korrekt emberek irányította városban élni.
Felszabadult, jó kedvű rendezvényeken részt venni. Ajánlom mindenki figyelmébe a főzőversenyt. Még akkor is, ha a pletykák szerint nem is lesz. De lesz. A Pándzsa honlapján olvastam, hogy lehet rá jelentkezni. Ha ezt írják, akkor biztos így is lesz! Nekik hiszek, mert mindig korrektek, hitelesek. Ők azok.
Találkozzunk június végén, az orrunk vezessen minket a jó irányba!

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

A nyolcadik Bogrács-fesztivál időpontja június 26!!!

Szárnyra kapott az a hír, hogy elmarad a FŐZŐVERSENY, ezt az álhírt itt ezen az oldalon is határozottan cáfolom.

Ez egy ostoba, megtévesztő RÉMHÍR!

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Az alábbiakban egy újabb, kvázi nyílt levél olvasható.
Elnézést a fórum jellegétől szokatlan mennyiségért, de Pannonhalmán, jelenleg egy magánember számára eme netwok-ös fórum a lehető legnagyobb nyilvánosság.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Tisztelt érdeklődők,
Kedves Pándzsa Klub szimpatizánsok!

A Pándzsa Klub egyesület »MINDENT PANNONHALMÁÉRT« kiadványa egyik következménye - a rengeteg pozitív és támogató-bíztató visszajelzés mellett -, hogy újabb valótlan hírek keltek szárnyra a városban. Nem kérdés, kik részéről. Stílszerűen én is úgy kezdhetném mondatom, hogy "többektől azt hallom, hogy…."
A valótlan hír - és egyben furcsa és erőtlen érv, vélemény - lényege, hogy a Pándzsa egyesület kapott 1,8 millió forintot, tehát "mit ugrál".

Szeretnék több dolgot leszögezni és tisztázni. Ezek egy része az érintett személyek nem elégséges ismeretéből adódik, másik része pedig tudatos félreértelmezés és félremagyarázás.

Nézzük először a történeti tényállást.
2002-ben a városban addig soha nem látott fesztivál zajlott, télvíz idején, februárban.
Már a tervezéskor, szervezéskor többen - jogos, de óvó - aggodalommal néztek a jövőbe, mondván: télen fesztivált rendezni, kész öngyilkosság.
Megcsináltuk!
Bizonyára vannak, akik emlékeznek még a minden alkalommal zsúfolásig megtelt Műv. Ház nagyteremre, a színvonalas programokra, az iskola három napos, szinte 24órás nyitva tartására, az ottani programok felejthetetlen hangulatára. Nem utolsó sorban a számunkra, rendezők számára is felejthetetlen és további muníciót szolgáltató zárórendezvényre, az aulában. Az azóta legendássá vált kávéházi beszélgetésekre. A média-borversenyre, ifj. Pusztai Antal első pannonhalmi koncertjére a Kistemplomban. És még sorolhatnám.
De meg kell említeni a Pándzsa Táncegyüttes 30 éves jubileumi műsorát is, amelynek akkora sikere volt, hogy a Művelődési Házhoz hozzá kellett építeni egy épületrészt, hogy elférjenek az érdeklődők és a fellépők. De számba vehetném a partnervárosok vendégprodukcióit is (egyikükkel az idei  bogrács fesztiválon ismét találkozhatunk).

Szóval, volt egyszer egy fesztivál: A GENERÁCIÓK TALÁLKOZÁSA.
Ez a fesztivál azóta a város egyik márkajegyévé is vált.
Már akkor tisztáztuk az akkori képviselő-testülettel - és azóta minden alkalommal - hogy ez a rendezvény nem a Pándzsa egyesület öncélú rendezvénye, hanem a város polgárai számára szervezett és rendezett, szolgáltató jellegű FESZTIVÁL. Akkor, és azóta ezt sikerült mindig egyértelműsíteni. Eddig soha nem is volt gond, probléma ebből.
E fesztivál számára személyi, kapcsolati, logisztikai, pénzügyi, technikai, könyvelői és adminisztratív hátteret biztosít az egyesület (úgyis mint a város akkor még egyetlen ilyen jellegű szerveződése). De fontos - és mindenki által tudott - még, hogy a Pándzsa Klub adja a szükséges - és nem kevés - munkát, valamint a felelősséget a rendezvénysorozat sikeréért, illetve az egyesület saját vagyonával is jótáll ezért. Szervezeti szempontból pedig meghatározó körülmény, hogy a fesztiválnak önálló szervező-bizottsága van, amelybe egyesületünk is "csak" delegál tagokat.

A város hivatalos honlapján is megtalálható, hogy a fesztivált külön, "kiemelt rendezvény"-ként kezelte a testület, illetve a pályázati lapon is mint "bonyolító" szerepel a Pándzsa Klub.
Nem volt ez másként egyetlen alkalommal sem.

Az az állítás, hogy a Pándzsa Klub kapta a már említett összeget, az NEM FELEL MEG A VALÓSÁGNAK. Több szempontból sem.
Egyrészt NEM KAPTA MEG. Másrészt nem az egyesületnek ítélték oda, hanem a Fesztiválnak. (Ezért téves a jelen támogatási döntést megalapozó javaslatban olvasható képviselői érvelés is.)
A pénzösszeg felhasználására pedig több feltétel együttes megvalósulása esetén tartana igényt a rendező szervezet. A döntéshozók is eme ismeretek alapján határoztak. (Eme összegről és támogatásról külön döntés született.)

Melyek ezek a konjunktív feltételek?
1. amennyiben az említett összeg háromszorosát pályázaton e célra megnyeri a rendező egyesület,
(E pályázat egyelőre elbírálás alatt áll - 2010 januárjára ígérték a döntést. A dátum nem elírás!)
2. amennyiben az az összeg már rendelkezésre áll,
3. és amennyiben a fesztivál egyéb feltételei is megvalósulnak, tehát az létrejön,
4. és amennyiben a programok lebonyolításához, és a végelszámolásnál ezen összeg felhasználására szükség lenne.
Szóval, ekkor (és csak ekkor) KERÜLNE felhasználásra ez említett és felemlegetett pénzösszeg (hangsúlyozottan feltételes módban).

A GENERÁCIÓK fesztiválra megítélt összeg sokban hasonlít az iskolai-óvodai étkeztetést végző vállalkozó számára megítélt támogatási pénzkeretre. Azt sem a vállalkozó kapja, hanem a támogatásra jogosult nebulók. Csupán technikai eszköz, hogy a vállalkozónak ítéli oda és utalja át az önkormányzat.

Akik ezt ma nem ebben a valóságban tüntetik fel, és ennek ellenkezőjét érvként használják a »MINDENT PANNONHALMÁÉRT« kiadvány ellenében, azok ezt mind tudják, ismerik. De legalábbis tudniuk, ismerniük kellene. Nem tudni mi motiválja őket abban, hogy valótlanságokat állítsanak, vagy a valós tényeket homályos és kétes ködbe burkoltan mutassák be.

De mindezt feledteti a rengeteg pozitív szóbeli visszajelzés. (E gondolataimat még a visszaérkezett szimpátia-szelvények számának ismerete nélkül írom.)
Mindazonáltal a valótlanságok mellett ne menjünk el szó nélkül!

Kérek mindenkit, aki a közügyekre fogékony, hogy ezen tájékoztatás alapján ítélje meg a (szerintem) erőtlen - és a városra nézve ismét méltatlan - önigazolási kísérleteket.

Siska Gábor
»Mindent Pannonhalmáért«

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

2010.06.06. 22 34' 02"
30 foglalás

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Szeretnénk felhívni minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy ma délután 6 órától lehet jelentkezni a VIII. Bogrács-fesztiválra a szokott módon.
A bográcshelyek foglalására a www.pandzsa.hu weboldalon van lehetőség.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egy barátom szokta a következőt mondani: "Hiszek az evolúcióban ...." Én is, de nem ebben az esetben. Azt gondolom, ha egy ember leél 50 évet egy adott lelkiséggel (?), nagyon nagy pofont kell, hogy kapjon az élettől ahhoz, hogy változzon, fejlődjön, hogy a közösségi, társadalmi és etikai normákhoz jobban közelítsen a viselkedése. Nem hiszem, hogy az itt leírtak különösebben felkavarnák az érintettet. Bár ne lenne igazam!

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Átmásoltam a www.varosatyak.hu oldalról az a alábbi bejegyzést:

("Többektől azt hallom, hogy" azt mondod úton-útfélen, hogy csömöröd van a Pándzsa Klubtól. Igaz ez, kedves képviselő úr?
Kifinomult etikai érzéked nem súgja neked, hogy valaki mástól kellene csömöröd legyen. Pl. a tükör előtt?)

Igaz lehet-e a fenti állítás?

Van benned szégyenérzet? Tudod, mi az?

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 13 éve

Kedves Pándzsa Klub tagok !
Ne aggódjatok, sokan vettek részt, sokan érezték jól magukat, sokan készítettek fotókat a Ti rendezvényeiteken. Ez a jöben is így lesz !
A város honlapján a rendezvények képgaléria minösíti a megrendelöt és a készítöt is! Sok pocsék minöségü és érdektelen képet sikerült felrakniuk ! Gratulációm !

Válasz

Szabó Attila üzente 13 éve

Ez is egy megoldás!
Nem szólhatsz Gábor egy szót sem, már a Koós-Bajor est is letörlődött :-))

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

»»»»»»DE ATTILA INFORMÁCIÓJA SOKKAL FONTOSABB HÍR!««««««

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Ajánlom mindenki figyelmébe Pannonhalma város hivatalos honlapján a Képgaléria/Rendezvényeink menüpont alatt található rendezvényeket és az azokról készített fotókat. http://www.pannonhalma.hu/kepgaleria-kategoria/13
Színvonalas munka! Ki ne hagyja senki!

Amiért itt szóba hozom az nagyon profán.
A város egyes, meghatározó rendezvényei nem ütik meg azt a szintet a honlap szerkesztőinél, hogy oda felkerüljenek.
Ezt persze teljes mértékben megértem, mert Pannonhalma város életében
a Majális,  
a Szent László-napi vadétel-készitő fesztivál,
a Mikulás-fogat, az Ünnepváró Karácsonyi Koncert  és
a Generációk Találkozása fesztivál
teljes mértékben csekély szintűek és színvonalúak, valamint eltörpülnek a honlapon most szereplő események között és azok fényében. Ehhez vita nem fér.

Egyetlen kérdés nem hagy nyugton. A "Koós-Bajor Est "-et is a Pándzsa Klub rendezte. Hogyan követhettek el akkora hibát a !világszínvonalú! honlap szerkesztői, hogy ez az esemény mégiscsak ott rontja a harmonikus összképet?
Töröm a fejem. Egy kis segítséggel biztosan meg fogom tudni fejteni.

Válasz

Szabó Attila üzente 13 éve

Ma nekem is jelezte valaki, hogy nem kapott a "Mindent Pannonhalmáért" levélből.
Ha másnak is szüksége lenne rá akkor itt elérhető:

http://www.pandzsa.hu/dokumentumok/mindent_pannonhalmaert.pdf

Esetleg tudom küldeni emailben is .

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Ha véletlenül valakihez nem jutott volna el a kiadványunk, vagy esetleg a reklámújságok sorsára jutott, - sajnos hallunk ilyen eseteket - azoknak és mindenkinek a
www.pandzsa.hu nyitóoldalán, a "Mindent Pannonhalmáért" link alatt elérhető/letölthető.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Lilla én értem.
Ha csak a felvétel készítője és a megrendelő értette, akkor is jó.

Válasz

Siska Melinda üzente 13 éve

Abban az évben, a Rémek Uralma alatt az emberek egy titokzatos könyvről
suttogtak, amelyben csodálatos dolgok vannak a Szabadságról és különös
történetek olyan emberekről, akik meg merték próbálni a kijelöletlen Másik
Utat.
A hír eljutott a Helytartóhoz, aki hívatta Júdást, és megparancsolta neki,
hogy szerezze meg a Csavargók Könyvét.
Júdás feltűnt a földönfutók és kitaszítottak között. Látogatásai után
mindenhol fegyveresek jelentek meg és elhurcolták a védteleneket. Végre is a
szerencse Júdás kezére játszott abban a városban, ahol a Hobók Hercegének sírja
állott. A virágfürtű vándorok zsákjából lopta ki a könyvet.
De a tolvaj és a Helytartó értetlenül álltak a szarvasbőrbe öltöztetett lapok
fölött. Segítségül hívták a Robotokat, ám azok csak tehetetlenül nyikorogtak.
Ezután betették a könyvet a Nagyon Okos Gépbe, de az is csak annyit felelt :
"Nincs a memóriában".
Végül felhozatták a bőrtönbõl a legöregebb koldust, aki felnyitotta a
könyvet, és szavak nélkül énekelni kezdett. Miután méltósággal befejezte dalát,
félelem nélkül így szólt :

"HIÁBA PÉNZ, HATALOM, TUDÁS,
EZT TE NEM ÉRTHETED JÚDÁS.
EZ VALAMI MÁS."
(Hobo Blues Band: A csavargók könyve)
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Remélem mindenki érti!

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Köszönjük!
Egyenlőre csak a verbális reakciókat ismerjük, de már most úgy látjuk, hogy megérte!

MINDENT PANNONHALMÁÉRT

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 13 éve

Megnéztem a város honlapján, amit Gábor javasolt.
"végsö megoldás" ! ? Húú, de német-esen hangzik !! Mintha már hallottam volna valahol !
Vajon mi a "végsö megoldás" Kádi Antal szerint ?

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Bocsánat, meggondolatlan voltam, hibáztam és ezért elnézést kérek!
Főképpen azért mert erre nem magamtól jöttem rá, telefonon hívták fel a figyelmemet, hogy nem ez lesz az első kiadványunk.
Az első kiadványunk a ZSINORMÉRTÉK című könyv, aminek lapozgatását ezúton is ajánlok mindenki figyelmébe.
Mégegyszer BOCS!

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 13 éve

Èn is kérek egy példányt !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hajrá!

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Már csak kettőt kell aludni és mindenki olvashatja az ELSŐ kiadványunkat, igaz ez most önvédelem.
Sajnos erre is szükség van.

A Pándzsa Klub megalakulása után hamarosan érezte, hogy a helyi politikában figyelik és tartanak tőle - a szerintünk nemlétező hatalmától - ezért alapszabály szinten deklaráltuk, hogy nem foglalunk állást képviselők ellen vagy mellett és főleg nem toljuk egyik vagy másik polgármester jelölt szekerét sem.

Ez volt eddíg, viszont van egy pillanat amikor elszakad a hajókötél........

Ránk többé senki nem mondhatja, hogy nem tettetek semmit a változásért!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocsánat, hogy furcsán kurta lesz amit írok. Lépjen már valaki a tettek mezejére! Akár több vonalon is. Mindaddig, amíg ezen a fórumon dörmögünk, dohogunk és mérgelődünk, nem fog történni semmi. Én így látom.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Én - sok más dolog mellett - azt sem értem, hogy egyes képviselőknek a Pándzsa említésekor (már évek óta) miért a választási kampány jut mindig eszébe.
Talány.

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 13 éve

Kedves Attila !
Hát ez az ! Ezen én is elgondolkodtam ! Miért nem egy pannonhalmán biztosan nem lakó személy (ál)nevén írta amit írt ? Ha egy "ismeretlentöl" kapom azt a levelet, akkor morgolódom egy kicsit, aztán nevetek egyett és vége. De nem én voltam a célszemély ebben az ügyben!
Nekem ez azt tükrözi, hogy sok más jellemvonás mellett keményen hiányzik az inteligencia is Kádi Antalból !

Válasz

Szabó Attila üzente 13 éve

„A lejárató célzatú kampányuk előre vetíti egy személyeskedő, piszkos 2010-es önkormányzati választás árnyékát” – írja Tóni a 05. 25-i felolvasott (Pándzsa elleni) levelében.
BAGOLY MONDJA VERÉBNEK!
KI IS TETTE EZT 4 ÉVVEL EZELŐTT?
És most mit tesz?
Lejáratja, megalázza szegény Kemált, aki még mindig nem veszi észre, hogy őt feltüzelik mások ellen, aztán megmondó embernek használják. Kemál jó szándékú emberként beállt abba a sorba ahol jóhiszeműségét kihasználják.
Már csak egyet nem tudok megfejteni. Mi motiválta Kádi Antalt, hogy ilyen rendkívül kellemetlen helyzetbe hozza egy hozzá lojális képviselőtársát? Azok a gyalázkodó levelek nem véletlenül mentek el más nevében. Pont Tóni tudja legjobban, hogyan kell álnéven írni. Akkor most miért kellett egy társának a becsületét eljátszani? Miért nem egyedül tette ezt sötétben, mint néhány éve a gyűlöletet keltő plakátragasztásait? Vagy a személyeskedő piszkos választási kampánycédulájának kihordását?....

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Minden érdeklődőnek (és a vizslató szemeknek egyaránt)

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen - amint ezt már egy másik topicban írtam - napirend előtti téma lett a Pándzsa Klub egyesület rendkívüli közgyűlése.
E téma tárgyalása során Szilágyi Kemál felolvasta saját expozéját. Ebben e network-ös fórumon zajló vélemény- és eszmecserét is élesen bírálta. (Ez szíve joga.)
Ennek keretében kifogásolta, hogy úgy mondunk itt véleményt a javaslatáról, hogy azt nem ismertetjük, annak tartalmáról itt egy szó sem esik. (nem pontosan így hangzott el, de nekem ezt sikerült kihámoznom belőle).

Ezért azoknak, akik átsiklottak volna a vitaindító nyílt levelemen, vagy ha nehezen értelmezhető mondatokat írtam volna, szeretném idézni annak nyitómondatát.

"Mélységes megdöbbenéssel olvasom - Pannonhalma város hivatalos honlapján - két képviselő módosító javaslatát, amelyet az április 27-i testületi ülés 4. napirendi pontjához csatoltak. A pannonhalmi civil szervezetek támogatásáról van szó.
Nem az összegszerű javaslatuk háborít fel, hanem a stílus és a Pándzsa Klub egyesület elleni nemtelen és már nem is titkolt támadásuk."

Mivel a város hivatalos honlapja legalább akkora nyilvánosság, mint e fórum oldalai - sőt, ott még regisztrálni sem kell - nem tartottam ezt külön, itt is megismétlendőnek.
Azért, hogy senkinek ne legyen hiányérzete, tájékoztatok mindenkit, akit érdekel, hogy a
www.pannonhalma.hu honlap az Önkormányzat/Testületi ülések anyagai/Meghívók, előkészítő anyagok/2010. április 27. útvonalon elérhető Meghívó 4. napirend, Kapcsolódó anyagok/ Képviselői módosító javaslatok link alatt tölthető le vagy nyitható meg az ominózus dokumentum. De íme, maga a közvetlen link:
http://www.pannonhalma.hu/2010+aprilis+27.html (ami e fórumon nem mindig linkként jelenik meg)
Azt a véleményemet pedig most is fenntartom, hogy egy nyilvánosan elérhető adatot felesleges itt megismételni. De senki ne tartsa vissza magát, aki úgy gondolja, töltse fel ezen oldalakra is, magát a dokumentumot!!!
Ajánlom mindenki szíves figyelmébe, mert több szempontból is érdekes olvasmányok.
És valóban, ennek ismeretében kell értelmezni minden e témában elhangzott és itt is leírt véleményt.
Természetesen Szilágyi Kemálét is.
Ebben egy fikarcnyi vita nincs köztem és az előterjesztő között.

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 13 éve

Igazi, Mikszáth-i kisregénybe illö dolgok történnek ! Àskálódások és álnok cselszövések... nem akarja valaki megírni és megfilmesíteni ? Biztos nagy sikere lenne ! De a "bulvár" is szereti az ilyen csemegéket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

:DDD

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Amennyiben igaz amit írtok ( Illegális hangfelvétel) , akkor most az is derüljön ki végre, hogy vajon a Pm úr hol tanulta és alkalmazta már ezt a módszert?

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Tisztelet Tagtársaim, Kedves Barátaink!

Döbbenten hallottam a tegnapi KT ülésen PM úrtól, hogy a PK pénteki rendkívüli közgyűlésén valaki illegális hangfelvételt készített és azt a közgyűlés után azonnal neki lejátszotta.
Én, most csak arra kérek mindenkit, - főleg azokat akik ott voltak – hogy gondolkodjanak el a tettes személyén és közösen kérjük meg, hogy fedje fel kilétét.
Nekem az is megfelel, ha PM úrtól tudjuk meg.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Figyi!

Szerintem - de szerintem szerinted is - nekünk az is jól jön(ne).

Válasz

Szabó Attila üzente 13 éve

Mármint egymilliárd jó hírből... ?
:-)

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Húúúúúúúúúúúúúú, ez jól esett:
"Abból a helyzetből is S.Gábor és H.Gyuri bácsi lendítették ki a kultúrt."
De ez már nagyon régen volt.
Ellenben, a VB ülésekre készített, a Művelődési Ház munkájáról szóló beszámolóimra mai is büszke lennék/vagyok.

Az igzsághoz hozzátartozik, volt azért ott más is. Például koncertek: Piramis, Edda, V'Moto-Rock, Pokolgép, stb. De egyéb csoportok is működtek.
Abban az időben az önkéntes rendőrök voltak azok, akikre nagyon lehetett számítani. Megkésve talán, de most is köszönet nekik.
Mindazonáltal én a Stecina István időszakát raknám a polc tetejére.

A Pándzsáért való aggódásodat köszönöm. Jól esik ilyen ínséges időben.
Vannak azért jó hírek is.
A Kisalföldben olvasom, hogy: "Egymilliárdból éled újjá a Pándzsa" :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Pannonhalmiak!
Magam már sok évvel ezelőtt elköltöztem. Ritkán megyek haza, nem is igazán érdekelnek a helyi ügyek. Azt látom azért, hogy nincs rendben a város vezetése és a dolgaik. Gazdátlan a város, ami falu.
Testvérem mesélte el mi történik a napokban ezen a fórumon. Elfacsarodott a szívem, amikor azt hallottam, hogy kikkel bánnak így. Én úgy tudtam, őket megbecsüli a város.
Felelevenedtek olyan emlékek, amelyeket azt hittem régen törölt már a memóriám.
A hetvenes években, de még a nyolcvanas években is, az egész falu büszke volt a "táncosokra". Hírnevet adtak a falunak. Mindenki tudta milyen összetartó, nagyszerű csapat. Jó barátok voltak a színpadon kívül is. Irigyeltük őket.
Azt gondolom ez az összetartó erő kovácsolhatott belőlük egy erős civil szervezetet, amihez csatlakoztak sokan, akik ezt az áldozatos munkát elismerik.
Amit tesznek az túlmutat minden eddiginél, ami a városban történt. Én személy szerint azért vagyok nekik nagyon hálás, amiért ápolják "Dr. Szomszéd" emlékét.
Ha valakinek kétsége van olvassa el a honlapjukon a dolgaikat. Ezek mellett meri azt állítani magáról a polgármester, aki ki tudja merre járt a nagyvilágban, amikor ők, mi itt adtunk életet a falunak. Mi itt laktunk, ide köt bennünket minden kavics, virág, emlék, első csók, szerelem és házasság.
Szóval ő azt meri állítani, hogy azóta történik itt valami, amióta ő a polgármester.
Vagy memóriája nincs vagy olvasni nem tud.


Amit a Pándzsa egyesülettel művel a képviselők testülete az a város értékeinek meggyalázása.
Szilágyi Kemál is hol volt, amikor a falu, a város kulturális életét ezek az emberek tartották a felszínen? Emlékszem, volt olyan időszak, amikor a művelődési otthonban nem volt más csak néptáncpróba, nyugdíjasklub (hála Juci néninek) és TSZ-közgyűlés.
Abból a helyzetből is S.Gábor és H.Gyuri bácsi lendítették ki a kultúrt.
Mélységesen elítélem és felháborít, hogy ilyen személyek akarata tud érvényesülni és személyes érdekeik és tudatlanságuk miatt ilyen patinás egyesületet nehéz helyzetbe tudnak vagy akarnak hozni. Teszik ezt ráadásul úgy, hogy más csoportoknak adatják a tőlük elvett pénzt, ezzel megpróbálnak éket verni közéjük.
Remélem és kívánom, hogy ez ne sikerülhessen nekik.
Én minden tőlem telhetőt, sajnos az nem sok, el követek, hogy a város lakossága a Pándzsa mellé álljon, mert ez a helyzet nem normális. És az sem, aki ezt hagyja.


A DÖBBENET! oldalon folyó történetet minősíteni sem merem.


Sajnálom, hogy Pünkösdkor kell ilyeneket írnom, de talán a Szentlélek megvilágosítja az elméket.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Frissült a Pándzsa Egyesület honlapja.
A Rólunk menüpont alatt olvasható az eddigi tevékenység keresztmetszete.
»»»»»A tények makacs dolgok.«««««

Ez ér Szilágyi Kemálnál és Kádi Antalnál 2,3%-ot!!!

http://www.pandzsa.hu/rolunk

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Egy fórumozó társunk pár napja eme oldalon azt mondta/írta, hogy nem érdemes itt protestálni, más módját kellene választani a tiltakozásnak.

Ez lehetséges. Választottunk is. Pontosabban nem azt választottuk, hanem amellett döntöttünk.

De e fórum szempontjából sem elhanyagolandó körülmény, hogy soha nem tapasztalt látogatottságot ért el ez a vita vagy vélemény kinyilvánítás.
A képekhez - így ehhez is - tartozó látogatottsági számláló "nem megerőszakolható", tehát valósnak tűnhet.
A jelen pillanatban 900 feletti látogatottsági szám számomra meggyőző és sokat mondó.

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Egyesületünk 12 éves tevékenysége során nem volt ok, hogy rendkívüli közgyűlést tartsunk. A Pándzsa Klubot ért támadások miatt az elnökség ennek most szükségét látja, ezért azt  2010. május 21-re összehívta.
A rendkívüli közgyűlés nem titkolt célja a tájékoztatás, informálás és a kialakult helyzet megvitatása.

A tervezett napirendi pont keretében a helyzetkép vázolása mellett például rá fogunk mutatni arra, hogy az önkormányzati támogatásként feltüntetett, a Pándzsa Klubnak juttatott "támogatás" valójában mely képviselők fel nem vett tiszteletdíjából tevődik össze.

Célunk, hogy a tagság és a meghívott vendégek számára világos képet fessünk az egyesület közéleti szerepét meghatározó állapotról, valamint a lehetőségekről, nem utolsó sorban  döntés az egyesület további lépéseiről.

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Látod Viktor, nekünk annyira természetes, hogy mindent ingyen, térítés nélkül teszünk, hogy soha eszünkbe nem jutott ezt kimutatni,illetve azon gondolkodni, ennek komoly értéke van .
De teljes mértékben igazad van.
Aki ilyenben nem vett még részt vagy elképzelni sem tudja, hogy a közért önzetlenül tegyen valamit, annak ezt el kellene magyarázni. Bár kétlem, hogy megértené.
Ugye tudod, kikre gondolok?
Vannak persze, akik egyszerűen csak nem gondolnak bele, számukra lehet megérne egy kimutatást. Viszont félő, hogy kérkedésnek tűnne.
Érdemes ezen elgondolkodni. Nekünk is és másoknak is.

Azt konkrétan tudom, hogy csupán a színpad össze- és szétszerelése, szállítása és egyéb, hozzá csatlakozó költségek egyetlen rendezvény esetén is nagyobb összeg lenne - ha ki kellene fizetni - , mint amit Kemál jóindulatú javaslatára a testület megszavazott az egyesületnek.

Köszi a tanácsot. Nem lenne minden tanulság nélküli egy ilyen táblázat.
De eddig tényleg nem vettük ezt számba. Sajnos most már erre is szükség van/lehet.
:-(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A tájékozatlanabbak kedvéért lehet, hogy odaírhatnátok azokat az elvégzett feladatokat, amelyeket díjazás nélkül végeztetek, de a rendezvény lebonyolításhoz elengedhetetlen, - akár forintosítva is, hiszen a költségek között csak azért nem szerepel, mert társadalmi munka van mögötte. Aki nem gondol bele, vagy nem csinált még ilyet, annak eszébe sem jut, mi minden van még egy rendezvény megszervezése mögött, - ami csak akkor látszik nyilvánvalóan, ha nem jól végezték el.

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

www.pandzsa.hu/uvegzseb

Válasz

Siska Gábor üzente 13 éve

Ezen oldalon is elérhető a Pándzsa Klub egyesület 10 éves tevékenységéről készített összeállítás, három részletben.
http://pannonhalma.network.hu/video/erteket_teremtok/tiz_eves_a_pandzsa_klub__1
http://pannonhalma.network.hu/video/erteket_teremtok/tiz_eves_a_pandzsa_klub__2
http://pannonhalma.network.hu/video/erteket_teremtok/tiz_eves_a_pandzsa_klub__3

Ajánlom (ismételten) figyelmetekbe.

Ez az a tevékenység, aktivitás, amit
Szilágyi Kemál képviselő úgy ítélt meg, hogy a képviselő-testület által - pályázat alapján - kiosztott támogatás 2,3%-át éri. Ennyire értékeli.
Kádi Antal képviselő pedig ezt írásban és szóban is helyeselte.
A polgármester úr ezt feltette szavazásra.
A képviselők többsége pedig megszavazta.

Érdemes megnézni!
Pannonhalmán ez 2,3%-ot ér.

Válasz

Siska Béla üzente 13 éve

Hamarosan megjelentetjük honlapunkon a Majális részletes költségkimutatását.
A végösszeg: 436.522,- Ft
Az Önkormányzatnál erre, és csak erre a rendezvényre pályáztunk.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Kedves Lanca!
Nem akartam túlragozni, én konkrétan a fizikai állományra gondoltam - őket a polgármester irányítja - mert a hivatal dolgozói ők is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Természetesen a köszönet akit megillet annak jár és valóban így korrekt.

"A Polgármester úr szerepe pedig kettős.
Ő egyrészt képviselő is, másrészt a Hivatal irányításában fontos szerepet betöltő személy, aki utasíthat is munkatársakat."
Viszont ez az állítás így nem igaz. Kérlek nézzél utána a Hivatalt a Jegyző írányítja.

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

„A Pándzsa Klub mindig figyel arra, hogy akinek köszönet jár, annak azt ki is fejezzük”

Mindenkinek köszönöm, aki elkészítette és ide feltette a jobbnál jobb képeket a rendezvényeinkről.
Így láthatja az a (szerencsére kevés) ember is, aki nem élhette át személyesen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez így korrekt.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Kedves Lajos és mindenki, aki olvassa!

A Polgármesteri Hivatal és dolgozói nem azonosak az önkormányzat képviselő-testületével.
A Hivatal dolgozói soha nem voltak ellenségesek az egyesülettel és a rendezvényeinkkel.
A Polgármester úr szerepe pedig kettős.
Ő egyrészt képviselő is, másrészt a Hivatal irányításában fontos szerepet betöltő személy, aki utasíthat is munkatársakat.
A tér rendbetétele mindenképp a Hivatal dolgozóinak érdeme, amiért köszönet jár.
Az is tény, hogy ennek elvégzése érdekében a Polgármester úr közbenjárt.
A Polgárőrség vezetője is (mint képviselő) megszavazta a drasztikus és méltánytalan támogatáscsökkentést, a polgárőrök mégis ott voltak a téren és nekik is jár a köszönet.
A képviselő-testületben, mint képviselő ki hogyan szavaz, illetve a praktikus tettei közötti ha ellentét van, annak okát és célját hadd ne én fejtsem meg.

A Hivatal dolgozóinak (köztük a Polgármester úrnak is) igenis jár a köszönet a majális lebonyolíthatósága miatt.
A Pándzsa Klub mindig figyel arra, hogy akinek köszönet jár, annak azt ki is fejezzük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A dolog azért különösen "átgondolt" és "elegáns", mert egy rendezvényt nem egy héttel a napja előtt kell elkezdeni szervezni. Nem is egy hónappal előbb. Korábban. A(z amatőr státuszú, de profi hozzáállású és szellemű) közreműködők sem az utolsó napokban kezdenek felkészülni. Persze vannak élethelyzetek, amikor az utolsó pillanatban hiúsul meg vagy szűkül le egy program a pénzhiány miatt, de átgondolt tervezéssel el lehet kerülni, hogy bárki kényelmetlen vagy megalázó helyzetbe kerüljön. Gratulálok a program minden elhivatott megvalósítójának, közreműködőjének !

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

A legutolsó és így jelen pillanatban érvényes szavazás alapján a képviselőtestület a Pándzsa 2010-es rendezvényeit 0 Ft-al támogatja.
Ha néhány (3) képviselő által felajánlott képviselői tiszteletdíjat a Hivatal nem utalta volna akkor már a majálist sem tudta volna megszervezni egyesületünk.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Béla!
Most akkor mi van?
A Pm és a Képviselők támogatták, vagy nem támogatták a majálist?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Távolról, de figyelem a falu eseményeit.
Elolvastam az itt folyó egyoldalú vitát.
Sokat elmond, hogy egyoldalú.
Amit a Pándzsa Egyesülettel tesznek az vissza fog ütni. Ha van igazság. Ha nincs, akkor meg úgy is 111111111111111111.
Javasolta egy fórumozó, hogy minden pannonhalmit meg kellene szólítani.
Szerintem is.
SCANDALLUM!

A többi szervezet miért hallgat? Félnek vagy a tenyerüket dörzsölik?

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Mégis csak kifelejtettem a polgárőröket, nekik is nagyon köszönjük az útlezárás biztosítását.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Remélem nem hagytam ki senkit.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Nagyon - nagyon köszönjük!

Elsősorban Polgármester úrnak és a Hivatal dolgozóinak, hogy a Majális teret és környékét - a Majális színvonalas lebonyolítása érdekében - megfelelő állapotba hozták. Ugyancsak köszönjük, hogy az egyesületünknek felajánlott képviselői tiszteletdíjak időarányos részét átutalták a bankszámlánkra.
Így vállalható veszteséggel sikerült finanszírozni a rendezvényt.
Köszönjük a Művelődési Ház valamennyi dolgozójának a segítséget és a türelmet és egyáltalán a hozzállást.
Ugyanezt köszönjük a környék lakóinak is, akik elvisélték a közlekedési nehézségeket és az olykor hangos zenét.
Köszönjük a fellépőknek a színvonalas produkciókat.
Ami végképp elégedettséggel és büszkeséggel tölt el bennünket az az, hogy a színpadon a RIVER zenekar kivételével kizárólag helyi csoportok léptek fel (mindazonáltal a RIVER zenekarnak is komoly pannonhalmi kötődése van).

Köszönjük!

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

"Csakazértis"
MAJÁLIS!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó, önfeledt kikapcsolódást kívánok, lélekben kicsit ott vagyok, szellemben és testben meg egy tanfolyamon okítok, majd a képeket elnézegetem, fájdítva a szívem... Az idő jó lesz, legyen a kedvetek is az!

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Ezt a rendezvényt nem támogatják a városvezetők ...
/nem tudom eldönteni, kérdőjel vagy felkiáltójel illene a mondathoz/

http://www.pandzsa.hu/esemeny/6

E rendezvény kapcsán is kérte Kádi Antal képviselő, hogy tanúsítsunk önmérsékletet.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Jó hírem is van!
Holnap, az az szombaton megtartjuk a MAJÁLIST!
Nagy szeretettel várjuk a város apraját, s nagyját!
Senki ne fogja vissza magát egyen, igyon, mulasson ez a délután erre való.
Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

Kedves Lajos!
Olvastam reggel ezt a mondást. Érdekes, pont ezen gondolkodtam amikor felléptem a Networkre, erre 5 percen belül idemásoltad.

ui.: Irtam Neked privátban , légyszi válaszolj ha lesz időd! Kösz!.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Köszi Viktor!

Jó tudni, hogy van, aki a száját is ki meri nyitni, ha azt látja kalapáccsal szerelik a Scaffhausen-t.
A közönyről írt gondolataid sajnos úgy igazak, ahogy azokat ide leírtad. :-(

De engem ennek ellenére - valamiért - nagyon izgat, hogy milyen összetételű az a golyóálló üveg, amely mögül lövöldözni van mersze egy vagy több képviselőnek.
És persze a demokrácia, a közpénzek elköltése, a közérdekű adatok nyilvánossága......, ezek is min-mind érdekelnek.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

" AZOK A LEGBOLDOGABBAK,
AKIK A LEGTÖBBET MÁSOKÉRT TESZNEK. "
.
Booker T. Washington ......(Kisalföld:a nap mondása)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csendben csak annyit szeretnék megjegyezni, azért jó volna, ha a programokat látogató, a honlapot olvasó tisztelt pannonhalmiak közül többen védelmükbe vennék a jó kezdeményezéseket, - és a kezdeményezések mögött álló embereket! Ne féljenek, nem viszi el őket az ávéhá. Szép, gerinces dolog volna! Ha ez nem történik meg, az azt jelenti, hogy a közöny, a butaság, a helyezkedés, a sunyiság, a lustaság, a gyávaság, meg persze a fortélyos félelem igazgat, és akkor tényleg felesleges bármit mondani, írni, szervezni, erőlködni.
De.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Még csak annyit utolsó hozzászólásomhoz, hogy az említett képviselő azóta felnőtt a feladathoz és ahhoz a két-három személyhez tartozik nálam, akiket szívesen látnék a következő testületben is.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Lajos!
Egészen mást fogunk összehívni.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Szóval Te sem tudod e gyakorlat okát. :-(
Hátha valaki tudja....

Egyszer azt hallottam egy szakértőtől, hogy ha valaki (mondjuk egy biztonsági őr) golyóállóüveg mögül lő rá valakire, annak a biztos tudatában, hogy őt ilyen üveg védi, az nem önvédelem, hanem gyilkosság.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Kedves Gábor!
Itt el lehet napokig, hetekig irogatni a dologról. De azt hiszem, a megoldást a tárgyalások jelenthetnék !
Az általam egykor kezdeményezett "civil fórum" mintájára össze kellene hívni az érintett szervezeteket, a képviselőket, Pm-et, illetve a lakosságot (már akit érdekel).
Ez egy első lépés lehetne. Szerintem eredményes is. Az más kérdés, hogy annak idején az én hasonló kezdeményezésem, mely a termálról szólt, nem érte el eredményét.Ennek megvannak az okai: csak egyet hadd említsek: egy fiatal képviselő gyakorlatilag megfenyegetett, hogy ő bizony alaposan fel fog készülni belőlem, úgy vigyázzak...
Meg hát akkor, de előtte is bizony nagyon egyedül voltam, senki nem mert mellém állni...

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Egy hozzáértő (szak)véleményét kérem.
De komolyan!

Böngészem a március 2-i ülés anyagait. Köztük a létező és nem létező szervezeteknek nyújtott tavalyi támogatásokról készült beszámolókat.
Valamit nagyon nem értek.
Miért csak a létező szervezeteknek kell elszámolniuk?
Miért nem láthatja minden adófizető, hogy effektíve mire költötte a kapott támogatást egy olyan csoportosulás, aki nem rendelkezik jogi személyiséggel?
Miért azoknak kell csak részletesen elszámolni, akiket más hatóság is ellenőrizhet? Mert, ugye a nem létező szervezetet nem fogja, mert nincs. Ellenben az ilyen szervezet (pl.: PANNTURA) kap olyan védelmet, menetességet, hogy nem látható, mire költötte a köz pénzét. Feje tetejére állított logika!

Komolyan kérdezem, tudja valaki ennek a logikának a magyarázatát? Ha igen, mesélje el nekem és mindenkinek.

Még egy - nem minden gúny nélküli - kérdés:
Szerintetek, ha a Pándzsa Klub egyesület megszüntetné önmagát, és ugyan ezen a néven kérne támogatást, mint már nem létező szervezet, akkor is megkápná a 0 Ft-ot?

Válasz

Bischof Zsuzsa üzente 14 éve

Szerintem túl kell lépni, de harcolni azért lehet ! Jó, hogy a Pándzsa Klub megszervezi ezeket a rendezvényeket ! Igen, sok családnak, gyereknek nyújt szórakozási, kikapcsolódási lehetöséget pl.: a Majális. De azt gondolom, ha mi ( 3-an - 4-en ) leírjuk a véleményünket a dologról, attól még Pannonhalma lakosainak nagy többsége erröl semmit sem fog tudni.
Èn a helyetekben ( Pándzsa Klub,és aki még akar ) a Majálison kiállnék a színpadra és elmondanám a nagyközönség elött, hogy milyen hadjárat folyik ellenetek. Azt gondolom a lakosság a következö választáson el fogja dönteni, hogy mit érdemelnek ezek a "képviselök". Ès volna még egy kérdésem: ez a "fùrás" eddig nem volt, vagy nem ilyen látványos és hangzatos volt ? ùgy emlékszem, hogy a nevezett "képviselök" nem csupán a mostani idöszakban ülnek a székükben. Rosszul emlékszem ?

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Még valami.
Te is és mindenki más tudja, hogy nem magunkért kűzdünk.
Ha beszűntetnénk a tevékenységünket, akkor sokkal több időnk lenne a családjainkra.
Meg vagyok győződve arról, hogy ha nem rendeznénk meg a programjainkat, akkor az hiányozna a város közéletéből. Holott éppen erre ösztönöznek bennünket a döntésükkel.
Méltó ez egy képviselőhöz, akiknek a köz akaratát kellene képviselni?
Bár lehet, hogy ez a köz akarata. De ez majd úgyis kiderül.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Ha túllépünk az ilyen méltatlan és gyalázatos történéseken, akkor minden így marad és tovább csinálhatják, azt, amit eddig.
Abban pedig egyetértünk szerintem, hogy azért jutottunk idáig, mert ez eddig így ment. Ezért hiszik magukról, hogy nekik ezt is szabad.
Igen, az élet megy tovább. De én azt akarom ne így menjen tovább.
Azok szemét pedig fel kell nyitni, akik bizalmából ezt teszik, amit.
Ha majd ennek nem lesz meg a kívánt eredménye, akkor és csak akkor kell feltenni a kezünket és meghozni a Bölcs Salamon előtti valódi anya döntését. De a döntése előtt ő is küzdött gyermekéért.
Ja! És győzött, kiderült az igazság. A hazug saját becstelenségének lett áldozata.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Kedves Gábor!
Egyszerűen csak azt kezdtem firtatni, hogy Attila magyarázkodása a civil szervezetek támogatása szavazási logokájáról, nekem kicsit sántít....
De aztán a békesség kedvéért jobbnak láttam inkább törölni.
Nem hiszem, hogy e körül kellene még mindig forogni a világnak.
Az élet megy tovább. Mindenkit érnek komoly traumák -engem is a Pándzsát is- de túl kell rajt lépni és a jövővel foglalkozni.
Legyen szép idő május 1-jén!

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

Kiegészíteném: a nem fontos túl udvarias fogalmazás volt. Többek szemében kifejezetten kártékonyak ezek a rendezvények, amelyeken ily sok gyerek-szülő, fellépő-néző, szolgáltató-felhasználó stb. érzi jól magát Pannonhalmán!

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Kedves Lajos!

Érdekelne nagyon, hogy mi volt az a bizonyos kitörölt hozzászólásod.
Két okból furdalja az oldalamat:
1. tegnap este - éjszakába nyúlóan - a Pándzsa elnöksége a Majális részleteit pontosította, finomította.
Tesszük ezt akkor is, ha ez a város vezetőinek nem fontos. Nekünk az, mert tudjuk számít rá a város lakossága. Akkor is igény van e rendezvényre, ha a kiskirályok ezt másképp gondolják vagy akarják.
Szóval - azt hiszem menthető okból - nem állt módomban elolvasni a köznek is szánt véleményedet.
2. Korábban Te írtad, hogy nem érted mitől fél, aki nicknéven írogat. Nem kell a véleményt véka alá rejteni, nincs mitől, kitől tartani.
Vagy megváltozott a véleménynyilvánításról az álláspontod?

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

ÁÁÁÁ, inkább hagyjuk !!!!
(töröltem előző bejegyzésem)

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Az a baj, hogy ezen képviselőnek nevezett személyek azt hiszik hatalmuk van, pedig feladatuk lenne.
De azzal nem foglalkoznak.

A Te példád, és sok más is azt mutatja, hogy nem a Pándzsa-ügy az egyetlen.
Mindenre lőnek, ami mozog.

De a tegnapi történés olyan, mint az állatorvosi ló, tükrözi a felkészületlenséget, önérdeket, pökhendiséget, a másik munkájának, szakmai kompetenciájának elvitatását (kult.biz.) és a város jelen közéleti strukturájának ismeretlenségét.

Mindamellett csodálkoznak, hogy a hivatalos rendezvényeken nincsenek ott a polgárok.

Lajos!
Csak remélni lehet, hogy az idő mindannyiunkat igazolni fog.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Kedves Gábor!
Én is megtapasztaltam, hogy jelenleg Pannonhalmán ismeretlen fogalom a KÖSZÖNÖM.
Nekem is "megköszönték" a két és fél éves munkámat úgy, hogy akkora kést döftek a hátamba, amekkorát csak el lehet képzelni...

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

A mostani vezető is "megköszönte" tegnap este.

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

„A teljesség igénye nélkül.
A Polgárőrség megalakulásának 10-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen egyesületünk 50 eFt értékű benzinutalványt adott át jubileumi ajándékként”

Jól emlékszem erre! Olyan címletekben adtuk át, hogy minden személygépkocsit vezető polgárőr kaphasson belőle. Az volt érte a köszönet hogy a polgárőrség akkori vezetőjét megvádolták (vajon kik?) az 50 eFt elsikkasztásával. Természetesen Horváth Endre bebizonyította, hogy az ellene felhozott vádak teljesen alaptalanok és át is adta az utalványokat. Sőt Ő az átadáskor meg is köszönte ezt a Pándzsa Klubnak

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

Kedves Ica!

Örülök, hogy megértetted a döntésem okát. Üzenni nem csak az asztalnál ülőknek szerettem volna, de senkitől sem vártam el, hogy megértse az üzenetet. Egy biztos: a szívemet legjobban a Pándzsa Klubbal kapcsolatos hangok dobogtatják meg leginkább (mindenki tudja, mennyit dolgozok az egyesületért és az egyesületben) de tegnaptól SENKI nem vádolhat meg elfogultsággal! Felül tudtam emelkedni döntésemmel egyetlen szervezet érdekein és az „összérdeket” létesítettem előnyben. Nem tudhattam, hogy kell-e az én szavazatom vagy nem, egyet tudtam: szavazatommal, vagy nélküle, de 4 hónapig sikerült sehogyan sem dönteni.
Akarhatja azt valaki, hogy megegyezés hiányában további hónapokig ne kapjon egyetlen szervezet sem támogatást?
Egyébként a virágzást én is várom…. :-)

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Tényleg erős, de nem én írtam, fordítottam. Nekem csak eszembe jutott.
Nem is tudom miért?
A hang szinkron kicsit másabb, de a lényeg ugyan ez.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Kedves Tamás!

Köszönöm bíztató szavaidat. Egyik mondatod a "médiauralom" előtt, valaha létezett fórumról köszön vissza.
De jól esik, és köszönet minden bíztatásért.

Szeretnélek megismerni. A Majálison (ha le nem tiltja a város vezetése) megtalálsz a színpad körül.

A damaszkuszi bugylibicska hasonlat nagyon jóóóóóóóó!!!!!! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Van egy egészséges, természetbarát ötletem.

A pannonhalmiak szokjanak le a bagóról, helyette növeljék a fák gyökereit és bővítsék, egyengessék a Pándzsa medrét.
A Pándzsába dobott üzenet eljuthat akár az óceánig is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A döntésedet megértem, de lásd be, hogy tanulságul mégsem szolgált annak, akinek üzentél vele. Látható az is, hogy a Te szavazatod nélkül is ez az eredmény született volna.
Nagyon sajnálom, hogy itt tartunk. Felfogás, hozzáállás terén hatalmas hiányosságokkal küzdünk nemcsak mi, itt Pannonhalmán, de az egész világ. Csak azzal tudom magunkat biztatni, hogy ez nem maradhat így örökre.
A kínai bölcsesség úgy tartja, hogy a növekedést a csökkenés időszaka, virágzást pedig a rothadás időszaka előzi meg... A természetben is: ami elpusztul, annak helyén új élet születik....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Közben megkerestem a Majmok bolygója /találó/ szinkron feliratát:

Nem csak Zsolt volt erős. Ez is az:

747
01:50:30,956 --> 01:50:33,042
Egész idő alatt itthon voltam...

748
01:50:35,377 --> 01:50:38,255
Hát mégiscsak sikerült.

749
01:50:38,339 --> 01:50:40,883
Ti őrültek.

750
01:50:42,009 --> 01:50:44,386
Felrobbantottátok.

751
01:50:44,470 --> 01:50:47,431
Legyetek átkozottak.

752
01:50:47,515 --> 01:50:52,144
Átkozott pokolfajzatok.

de valóban találó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Különös logika. De emlékszem, Erős Zsolt is levágatta a lábát, hogy megmaradjon az élete.

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

Szeretném azoknak is megmagyarázni a szavazatomat, akik nem követik a testületi üléseket (közvetítéseket) és csak erről a fórumról származnak értesüléseik. Már az előző ülése(ke)n is elmondtam, hogy a civil szervezetek támogatásánál a sok egyéb hiba mellet, a legrosszabbat akkor teszi a tisztelt képviselőtestület, ha nem dönt. Több olyan egyesület is van, amely gyakorlatilag működésképtelen e támogatás folyósítása nélkül. Ennek ellenére az évnek úgy eltelt a harmada, hogy dönteni nem sikerült, a civilek egy fillért sem kaptak. Ekkor fogadtam meg nyilvánosan, hogy az összes előterjesztésre, amit a Polgármester szavazásra bocsájt, igennel fogok szavazni, ha mind a 12 képviselő más javaslatot ad be, akkor mind a 12-őt meg fogom szavazni. Két javaslat volt, az egyik, aminek a bizottsági kidolgozásában részt vettem magam is a másik pedig Kemálé. Ígéretemnek megfelelően mindkettőt megszavaztam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gábor, mindenki, aki Pannonhalmáért még érez felelősséget!

Valóban igaz, a fa a széllel szemben a gyökereit tudja felhasználni.
Tegyétek ti is azt.
Pannonhalmán mindenki elismeri, értékeli amit tesztek.
A kiskirályok pünkösdi királysága le fog áldozni.

Szél Kemál lehellete pedig nem szél, nem szélvihar és még csak nem is szellő.
Végbélszél az, mert büdös is.
Minden hasonlat sántít. :-)
A damaszkuszi bicskája viszont, sajnos valóban éles és ártalmas.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

A teljesség igénye nélkül.
A Polgárőrség megalakulásának 10-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen egyesületünk 50 eFt értékű benzinutalványt adott át jubileumi ajándékként.

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

A Pándzsa alelnöke, Szabó Attila is a csökkentésre szavazott volna?
Itt valami félreértés lehet...

Válasz

Szabó Attila üzente 14 éve

A 100.000 Ft támogatásról egyesületünk lemondott a Pannonhalmi Sport Egyesület javára amit a képviselőtestület 6 igennel meg is szavazott.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Tisztelettel felsorolom (bár csodálnám, ha valaki nem tudná), hogy mi az, amire a város képviselő-testülete, élükön a polgármesterrel azt mondta, hogy a 4.300.000-ból csak 100.000 forinttal, az az 2,3%-kal tart érdemesnek támogatni.
Határozottan hangsúlyozom, hogy nem a pénzösszegéről van szó, hanem az elvről.

A teljesség igénye nélkül.
Az 1972-re visszanyúló produktív egyesülés, 1998 óta egyesület, több jelképes, de nagyszámú tárgyiasult eredményt is elért és mindent a városért, az itt élőkért csinált, csinál.
"Amit elvégeztünk, látszik a városon."
(Ha valakinek más információja van ne titkolja el! Ki vele!)

Arra érdemes személyek emlékét ápoljuk
(pl.: Dr. Szombathelyi Károly egykori körzeti orvos, akinek 100. születési évfordulójának megünneplése is veszélybe került ezáltal)
Emlékművet emeltünk - Kelemen Krizosztom
Zászlótartót adományoztunk a városnak.
Felújíttattuk a temetői Nagykeresztet (az esedékes felújítás szintén veszélyben)
Emlékkeresztet állítottunk a pápa pannonhalmi látogatásának emlékére
az oda vezető utat mutató jelző táblát is mi készíttettük
Emléktáblákat készíttettünk
Utcát neveztettünk el dr. Szombathelyi Károlyról
Rendszeresen támogatjuk a gyermekek nyári táboroztatását
Támogattuk a Vöröskereszt helyi szervezetét
Rendezvényeinken keresztül bemutatkozási lehetőséget és támogatást adunk a város amatőr művészeti és sport csoportjainak.
Színvonalas produkciókat hozunk városunkba

Megteremtettük Pannonhalma fesztiválvárossá válását.
Időszakosan megrendezzük a Generációk néven ismertté vált többnapos fesztivált, amely már hozzá kötődik a város nevéhez.
Évente négy un. nagy rendezvényt szervezünk és rendezünk a város számára:
Majális
Szent László-napi főzőverseny (országosan ismert és elismert rendezvény)
Mikulás-fogat
Ünnepváró Karácsonyi Koncert

Ezen felül megemlékezéseket tartunk, amelyek erősítik, erősíthetik a pannonhalmiak hovatartozás érzését.

Akit érdekel ennél részletesebben, megtalálja a honlapunkon.

Nos, kedves pannonhalmi polgárok!
A város képviselő-testületének többsége azt a - horribile dictu - "végső megoldást" (idézet Kádi képviselő leveléből) választotta, hogy ezt a tevékenységet arányosan 2,3%-ra értékeli. Forintosítva: 100.000 Ft-ra.
Fontos: a Pándzsa Klub soha nem költött a működésére a támogatási összegből.

Mindenki döntse el maga, hogy hol az igazság és hova fog kerülni az x.
Mert természetesen az is egy alternatíva, hogy erre nincs szüksége a városnak. Ezek helyett a jelenlegi képviselő-testületi többséget alkotó személyek kiskirálysága fontosabb.
Ez is elképzelhető.

Let it be!

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Köszönöm a tájékoztatást

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

.
PANNONHALMÁN AZ ELMÚLT ÉVEKBEN VALAMI NAGYON-NAGYON ELROMLOTT !!!!
.
PANNONHALMA NEM ILYEN VOLT ...

Válasz

Baki László üzente 14 éve

10 fő szavazott (Kádi Antal és Czumpf András igazoltan távol)
7 igen a módosító (csökkentő) javaslatra
3 nem: Siska Béla, Horváth Bence és jómagam

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Érdekelne - sőt! érdekel -, hogy ki hogyan szavazott a 2,3%-unkra.
Leginkább érdekel
a polgármester
az alpolgármester
éa Németh Józsefné, Szabadi Piroska
szavazata.

Kérem azokat a képviselőket, akik még szóba állnak a plebbel, adjanak tájékoztatást.
Mindannyiunk okulására.
Köszönöm.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Igen lemondtunk a megalázó 2,3%-ról, viszont az önkormányzat anyagi támogatása nélkül is megtartjuk e hét végén a MAJÁLIST.
Tesszük ezt azért, hogy a rohanó mindennapokban néha-néha legyen egy-egy nap, délután ahol a városunkban élő családok jól érezhetik magukat.
Egyenlőre még van erőnk és lelkesedésünk, hogy meddig? majd meglátjuk.
Akik ezeket sorokat olvassák biztosan értik, hogy most nincs jókedvünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem fogja megérteni. Képtelen erre.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

A SZÉL KIHÍVÁSAIRA A FA GYÖKEREIVEL VÁLASZOL.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

A Pándzsa Klub és az általa megtestesített szellemiség engem megtanított arra, hogy vannak gyökereink. És ha már nincsenek gyökerek, megszűnik az, ami értékes életnek nevezhető.
Érdemes ismételgetni és megérteni Illyés Gyula szavait: „A szél kihívásaira a fa gyökereivel válaszol”.
A gyökereivel…
Nekünk választ kell találnunk ebben a nagyon is szélfútta zugban, amikor - vannak, akik úgy gondolják, talán nem is egészen alaptalanul, hogy - válságban van az, amit értékrendnek nevezünk.
Ebben a szélfútta világban meglévő és eleven gyökereinket tartsuk minden érték forrásának.
Azok, akik gyökértelenül élnek, nem tudják mi az valahova tartozni. Nem tudhatják mi az, amikor egy élő szervezet összetartja az ereket. Azokat az ereket, amelyek életet szállítanak a legutolsó levélhez is. Oda, ahol megtörténik az a fotoszintézisnek nevezett metamorfózis, amely aztán magát az ereket, a gyökeret és a törzset is élteti. A napfény energiáját csak és kizárólag olyan élő szervezet tudja megkötni és a szervetlen anyagokat átalakítani szerves anyaggá, amely szervezetnek vannak gyökerei. Pontosabban a félparaziták is képesek erre, de ők a gazdanövényen élősködnek, önálló életre képtelenek.
Fontos a gyökér, hogy állni tudjon a törzs. Meg tudjon kapaszkodni és ellen tudjon állni a szélnek, szélviharnak. Ehhez a törzsnek a gyökérre és a tőle legtávolabb lévő levélre is szüksége van. Egymást éltetik. Ezért erősek így hárman. Eresek, erősek és egyek.
Aki gyökértelenül éli életét, az gondolkodás nélkül belevési nevét a fa törzsébe. Még büszke is erre. De ha kiszárad a fa, és égeti fejét a perzselő nap, ami viszont a fának életet adott, csak akkor - vagy még akkor sem - érti majd meg, hogy hibázott amikor azt hitte bicskája élével vésett nevére büszke lehet.
Ártalmas. De ő még nem tudja. A fa igen.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Megtették......
A Majmok bolygója c. film utolsó mondatai jutnak az eszembe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az előbbi mondatban a tőle helyett tőled akart lenni, bocs az elütésért.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szívesebben olvastam volna tőle egy saját megfogalmazású véleményt, mint ezt az Omega dal idézetet, amivel szerintem kissé félre fokuszálod a jelenlegi helyzetet. :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Lemondtatok róla?

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

A 2,3% majdnem 0.
Most már tényleg 0.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Engem a harmadik versszak első két sora fogott meg, csak nem akartam kiemelni a szövegkörnyezetből.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha többször elolvassa egy tettre kész ember, hát... Lehet, hogy inkább "félreáll", vagy "végképp kiszáll"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Éppen most akartam megkérdezni, hogy kinek üzensz ezekkel a sorokkal :)

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Az jutott még eszembe, hogy ez a dal lehetne a jelenlegi KT himnusza.

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

A szerző és a cím lemaradt:
Omega: Kemény játék...

Válasz

Siska Béla üzente 14 éve

Felül a pálya az okosoké, a gyáva félreáll,
A ravasz elbújik a buta mögé, a nagyhangú ordibál.
Újabb arcok jönnek, a bölcs végképp kiszáll,
S mi vakon, vakon, ütjük egymást vakon,
Míg nyakig nem ér a sár, kemény játék!

Van, akit elfed ez a dzsungel, a másik hason jár,
Van, aki cselből nem fut el, és akad, aki betalál.
Diszkrét harcot vívunk, nem kell hozzá kés,
Csak vakon, vakon, ütjük egymást vakon, minek a feltűnés?

Ember fékezd le magad, úgy tudsz küzdeni már,
Hogy végül senki se marad, kiben bízva bízhatnál.
Árnyékharcok hőse, meddig leszel még,
Én vakon, vakon, bízom benne vakon,
hogy neked is épp elég.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egyetértek én is Bakiné Ilonával.
El kell juttatni a nyílt levelet minden pannonhalminak. Jó lenne, ha a Kisalföld is lehozná.
Lássák, olvassák mi zajlik a boszorkánykonyhában.
A magukat kiskirálynak hitt képviselők, akik csupán pünkösdi királyok, de ők még nem tudják, csak ártani tudnak. Már én is így látom. Mindenhol, ahol csak tehetik.
A Pándzsa már régóta napirenden van náluk.
Nem tetszik nekik, hogy a legnagyobb tömeget megmozgató szerveződés.
De ennél sokkal fontosabb, hogy hitelesek. Mindenki előtt. A két képviselő pedig hiteltelen.
Ez szálka a szemükben.
A pándzsások ügyes fiuk, akkor is megteszik Pannonhalmáért, amit eddig is, ha ezek a bunkócskák akadékoskodnak, aljaskodnak.

Hajrá Pándzsa!
Sokkal többet értek, mint 2.3%. Ezt tudja mindenki. Ők is. Pontosan ez a bajuk.

Pardavi Úrnak is igaza van. Ne a Pándzsát kárhoztassák, hanem húzzanak le mindenkitől 50%-ot. Az bátorság lenne és felelős döntés!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Két kérdésem van: A takarékoskodás/racionalizálás hány alkalommal volt téma a testületi üléseken a válság berobbanása óta? És hány alkalommal, mely területeken hozott kiadáscsökkentő határozatokat a testület, amelyek meg is valósultak?

Válasz

Tanay Lajos üzente 14 éve

Nem vagyok egy szervezetnek sem tagja.
Nem vagyok képviselő.
De aktívan figyelem a közéletet és van véleményem is, amit soha nem is palástolok.
.
1. Szilágyi Kemál javaslata legalább nyílt, mindenki olvashatja.
Az más kérdés, hogy ez a javaslat meglehetősen torz, elfogult.
Ez az ő hozzáállását ,felkészültségét/felkészületlenségét tükrözi.
Jó volna látni a többiek javaslatát is

2. Kádi Antal "önmérséklet"...
Kedves Kádi Antal képviselő úr!
De jó lett volna, ha Ön a Honlappal kapcsolatos kirohanásai kapcsán nem kényszerítette volna közel egymilliós, értelmetlen, felesleges, be nem tervezett kiadásba a testületet!
Ott is jó lett volna egy kis önmérséklet ! Hiszen volt sokkal olcsóbb és legalább olyan színvonalú ajánlat is.
.
3. A két javaslat csak javaslat !!!
A Képviselő Testület hozza majd meg a végső döntést. remélhetőleg pártatlanul, indulatoktól mentesen, reális indokok, érvek alapján...
.
4. De jó lett volna, ha nem szavazgat meg a Testület sok-sok millió forintot a lassan átláthatatlan pénzügyi és jogi helyzetbe kényszerített Kft-be!
.
Akkor talán nem kellene most néhány tízezer forintokon vitatkozni, indulatokat gerjeszteni.
.

Szerintetek ???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Számomra teljesen érthető lenne ebben a gazdasági környezetben, ha az önkormányzat elsősorban mértékletességre buzdítaná saját magát, másodsorban a civilszervezeteket is.
Elfogadható lenne, ha valamilyen százalékban minden résztvevő kevesebbet merítene a közből, hogy több maradjon mondjuk szociális célra a költségvetésben.
Az viszont elfogadhatatlan, hogy pofára vagy szimpátia alapján kerüljön elosztásra a civilszervezetek és egyesületek támogatása és nem valami féle objektíven felállított mérce szerint.Pl. egy adott civilszervezet vagy egyesület rendezvényein a résztvevők száma alapján stb.
Azért is érthetetlen ez fajta támogatás csökkentés módja, mert ha az előterjesztést szorgalmazó igen tisztelt képviselő urak csak egy icipicit alaposabbak , meggyőződhettek volna arról,hogy ez az általuk soknak ítélt támogatás a Pándzsa Egyesület esetében, az egész éves költségvetésük egy ötöde. Mutassanak be a képviselő urak a városban még egy ehhez hasonló pénzügyi helyzettel bíró és éves szinten ekkora tömeget megmozgató egyesületet illetve civil szervezetet. A Generációk fesztiválra megítélt összeget aljasság idekeverni hiszen az ez teljesen más dimenzió és ehhez a rendezvényhez az Egyesület pályázaton nyert még öt millió forintot.
Azt gondolom, hogy Pannonhalma választó polgárai , tanulva ebből az esetből is sokkal alaposabbak, megfontoltabbak lesznek az őszi önkormányzati választásokon és nagyon- nagyon meggondolják kire adják le voksukat.
Az Ica javaslatát támogatom, igenis időben „hozzuk képbe” a választópolgárokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csatlakozom. Annál is inkább, mert jó volna, ha őszre tsztán-tisztábban látnának Pannonhalma szavazópolgárai.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szeretném ajánlani, hogy ez a nyílt levél jelenjen meg nyomtatott formában, és jusson el minden pannonhalmi lakoshoz. Az apropó felháborító, a reakció pedig teljesen indokolt, véleményem szerint. Szívószálon át nézni a világot, vagy bekötött/leragadt szemmel tapogatni az elefántot: nevetséges.

Válasz

Siska Gábor üzente 14 éve

Nyílt levél
Pannonhalma polgáraihoz és a képviselő-testület tagjaihoz

Tisztelt polgárok, tisztelt képviselő-testület!

Mélységes megdöbbenéssel olvasom - Pannonhalma város hivatalos honlapján - két képviselő módosító javaslatát, amelyet az április 27-i testületi ülés 4. napirendi pontjához csatoltak. A pannonhalmi civil szervezetek támogatásáról van szó.
Nem az összegszerű javaslatuk háborít fel, hanem a stílus és a Pándzsa Klub egyesület elleni nemtelen és már nem is titkolt támadásuk.
A Pándzsa Egyesületnek az előterjesztés alapján támogatásként javasolt összeg a teljes, e célra előirányzott összeg 5,9 %-a, amelyet a mindenki által ismert négy állandó, a lakosság körében méltán népszerű és már elvárt un. nagy rendezvények támogatására kért.
(Megjegyzem, hogy mindegyik rendezvény külön-külön is magasabb költségvetésű, mint az egész tervezett támogatás.)
Ezt az összeget akarják megkurtítani, 2,3%-ra!!!!!
Kérdezem: miért?
Kádi képviselő úr javaslata alapján azt szeretném tudni, hogy mire gondol konkrétan, amikor azt írja:
"A Pándzsa Egyesület gyakoroljon önmérsékletet a külön támogatott nagyrendezvényének tükrében.Teheti ezt azért, mert előtte áll az összes rendezvényeinek, és az adott (kapott) támogatáshoz tudja igazítani a tartalmat!" (sic!)
A Majálison ne legyen májusfa? A fellépők - többek között a Majorett - számára ilyenkor kifizetett költségtérítés, tiszteletdíj maradjon el? Ne legyen hangosítás? Ne legyen tábortűz? Ne legyen színpad?
A Szent László-napi főzőversennyel összefüggésben ugyanezek a kérdéseim:
Ne legyen tűzifa, azt is úgy kelljen hozni mindenkinek? Ne legyen műsor az nap? Ne legyenek díjazottak?
A Mikulás-fogat csomagok nélkül menjen végig a városon és a gyerekek ne kapjanak csomagot?
A karácsonyi koncerten ne legyenek fellépők? Ne legyen forralt bor, tea, városi karácsonyfa a Ligetben?

Még valami fontos dolog.
A PÁNDZSA KLUB EGYESÜLET NEM ÖNCÉLÚ SZERVEZŐDÉS. AMIT TESZ, MINDENT A PANNONHALMI POLGÁROKÉRT TETT ÉS TESZ MA IS. NINCSENEK ÖNCÉLÚ RENDEZVÉNYEI. A KÉRT TÁMOGATÁST IS A VÁROS LAKÓI SZÁMÁRA SZERVEZETT ÉS RENDEZETT PROGRAMOKRA KÉRI.
Példaként és emlékeztetőnek: a Pannonhalmáért Kitűntető Cím-mel járó összeget is azon nyomban "visszaadtuk" a városnak, a zászlótartó készíttetésének egy részét fedezte az az összeg.
Visszatérve az előterjesztés szerinti javaslatra. Mindenki döntse el - a képviselők is - lelkiismeretük és saját tapasztalataik alapján, hogy ez százalékosan arányban áll-e az egyesületnek a város közéletében betöltött szerepével.

Azok a képviselők, akik most a Pándzsa Egyesületet próbálják - ki tudja milyen okból és érdekből - negatív színben feltüntetni, ők hol voltak akkor, amikor az egyesület (szinte a semmiből) megteremtette azt a rendezvényi struktúrát, amely ma Pannonhalma várost jellemzi, és amelyhez csatlakozott azóta a többi civil szervezet és az intézmények?
Miért vált fontossá az egyesület támadása?
Szilágyi és Kádi képviselő urak indoka, miszerint egy nagyobb összeg lett megszavazva az egyesület egyik nagy rendezvényének, azért méltánytalan és félrevezető, mert az a rendezvény (Generációk) ugyancsak nem a Pándzsa Klub öncélú rendezvénye, hanem a város egyik olyan fesztiválja, amelyet ma már Pannonhalma város nevével együtt emlegetnek (pl.: http://www.iranymagyarorszag.hu/info/pannonhalma/) - a másik ilyen rendezvény a Szent László-napi főzőverseny, ami szintén a Pándzsa rendezése. Ezt a rendezvényt támadni, erről a rendezvényről olyan stílusban beszélni, ahogy ezt egy korábbi testületi ülésen is tették, nem méltó sem egy képviselőhöz, sem Pannonhalma polgáraihoz, sem a város kulturális örökségéhez.
Pannonhalma hosszú évek óta keresi a kiugrási, kitörési pontot. Ekkor éppen azokat a meglévő lehetőségeket támadni, amelyek ezt elősegíthetik - tudniillik, hogy fesztiválváros vagyunk -, komoly problémákat jelez.
Az egyesületek egysíkú összehasonlítása ugyancsak erősíti az értetlenség képét. Ahogy az almát nem lehet összehasonlítani a penicillin injekcióval (pedig mindkettő hasznos lehet az emberi szervezet számára), éppúgy lehetetlen - de legalábbis nem célravezető - a más-más profilú és feladatú civil szervezeteket egy kalap alá venni.

Nem vitatom el egyetlen szervezet támogatási igényét és annak jogát sem. De a Pándzsa elleni, az utóbbi években jól kitapintható nemtelen támadást elfogadni nem tudom, és nem is értem.
Az 1970-es évek eleje óta létező, összetartó, produktív és Pannonhalmának már akkor hírnevet hozó közösség egyesületének jelen korunkban is - szerintem - példamutató tettei, magatartása, intellektuális és gyakorlati produktumai nem ezt érdemlik azoktól, akik a város polgárainak képviseletére kaptak megbízást.

Az egyesület tevékenységét a közelmúltban a megyei közgyűlés is elismerte. Ezért ezen írásomat a megyei napilaphoz is eljuttatom, kérve annak közlését.

Siska Gábor, a Pándzsa Klub egyesület alapító elnöke

Válasz

Schmidt Jozsef üzente 15 éve

tökéletes munka

Válasz